fbpx

Şirketinizin malzeme tedarik ve ihtiyaç planlamasını takibi kolay hale getirin. Üretimin sorunsuz devam edebilmesi için malzeme durumunuzu stabil tutun.

Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP)

Şirketinizin ihtiyaç duyduğu malzemelerin ve üretim süreçlerinin çeşitli olduğu durumlarda hammadde stoğunuzu ideal seviyelerde tutmak için malzeme akışını dijitalleştirin. Hammadde ve bitmiş ürün verilerinizi her an erişilebilir hale getirin.

Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) content 1

Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP)

Endüstri 4.0 çözümleri ile üretim yapan her kurum süreç verimliliğinde yeni bir sayfa açabilir. Şirketiniz modernleşme adımlarını Pointix yazılım desteği ile atsın.

Sıkça Sorulan Sorular

Sürekli hammadde ihtiyaçları envanter ve tedarik süreçlerini birbirine bağlayan sistem sayesinde öngörülebilir hale gelir.

Envanterlerin ve üretim süreçlerinin verileri kullanılarak eldeki kaynakların ortalama tüketim durumu belirlenerek buna göre hareket edilmesi mümkün hale gelir.

Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) content 2

Kesintisiz Üretim

Üretim adımlarını başarılı şekilde yönetmekte olan bir şirket için tahmin edilen üretim kotalarına ulaşmak, duraklama yaşamadan imalata devam edebilmek büyük önem taşır. Bunların sağlanabilmesi için ise üretime doğru oranlı olacak zaman ve miktarda hammadde akışının gerçekleşmesi gerekir. Üretim tarafı stabil bir malzeme akışıyla desteklendiğinde kesintisiz ve kârlı bir üretim döngüsüne ulaşır.

Düşük Hata Payı

Bu akışın sağlanması manuel adet takibi ve sık bildirilmesiyle mümkün olsa da bu hem hataya açık hem de verimliliği düşük bir sistemdir. Pointix Malzeme İhtiyaç Planlaması üretimin kesintisiz devam edebilmek için ihtiyaç duyduğu malzeme miktarının doğru hesaplanması, siparişlerin öngörülebilir zaman dilimlerinde teslim edilmesi ve ihtiyaç duyulan malzemelerin stok durumlarının takibi gibi özellikleri dijital bir ortamda erişilebilir hale getirir.

Pointix Malzeme İhtiyaç Planlaması hammadde eksikliği sonucu oluşabilecek üretim duraksamaları ve stokta bulunan hammadde ürünlerinin aşırı alımı gibi hataların önüne geçecek, okunması kolay ve şeffaf veri tabanı ile hem zamandan hem de maliyetlerden kar etmenizi sağlayabilir. Pointix Malzeme İhtiyaç Planlaması ile üretim döngünüzdeki pürüzleri ortadan kaldırıp sabit bir yükselişe geçin.

Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) content 3